Steenfruit

steenfruit

Onbespoten steenfruit

pruimen en kersen steenfruit onbespoten fruitSteenfruit is de verzamelnaam van alle vruchten waarvan het zaad in een hard omhulsel zit: de steen. Voorbeelden van steenfruit zijn pruimen, kersen en perziken. Pruimen en kersen met name komen al eeuwen lang voor in iedere boomgaard van fruitteler of op de boerenhof. 

Niet bespoten steenfruit

Onbespotenfruit.nl teelt een aantal rassen kersen, pruimen en perziken. Net als bij de appels hebben we bewust gekozen voor oude beproefde fruitrassen. Deze bomen zijn erg vitaal en het fruit dat we hiervan plukken is bijzonder lekker van smaak. Doordat we zoveel mogelijk op natuurlijke wijze werken, is de oogst niet ieder jaar even groot.

Natuurlijk werken

Omdat we op natuurlijke wijze willen werken is een grote oogst met deze vruchten lastig. Hoewel ze rijk bloeien en vrucht kunnen dragen, vormt met name bevriezing een gevaar voor de vroegbloeiende pruimen en kersen. Tijdens het uitgroeien van de vruchten zijn ze gevoelig voor hagel, en kersen ook voor regen als ze bijna rijp zijn. Rijpe kersen zijn bijzonder in trek bij vogels, terwijl er vaak veel wespen gezien worden op rijpe pruimen.

Natuurlijk wordt ook ons steenfruit vrij van gewasbeschermingsmiddelen geteeld. Zo staan we garant voor maximaal gezond fruit!